perjantai 22. syyskuuta 2017

Koti männyn alle


Teimme eilen asuntokaupan ja nyt alkaa remontin suunnittelu ja toteutus. Joulukuussa koittaa muutto männyn alle. Jouluksi uuteen kotiin! Enpä voisi olla iloisempi!

Uusi koti, neljäs kerros ja 63 neliötä, on vuonna 1958 rakennetussa talossa. Tämä blogi on matka 1950-luvulle ja sieltä tähän päivään. Tervetuloa mukaan!




1950-luvulla rakennettiin erityisesti lapsiperheille ja usein, männyn alle, luonnon keskelle. Puutarhakaupunginosan kerrostaloasunto oli aikansa unelma-asumista kaupungissa. Sisustuksen innovaatioita olivat keittiön kuivauskaapit ja tiskipöydät. Asuntojen lähtökohtana oli toiminnallisuus.
Pohdin remontointiin ja asumiseen liittyviä arvoja, asioita ja ideoita. Millainen on hyvä koti? Kaunis koti? Toimiva koti? Minulle, perheenjäsenille, meille? Sekä, miten keskustelua hyvästä kodista perheessä käydään? Meillähän tämä on jo alkanut. Missä olisi arkkupakastimen paikka vai onko missään? 
Meitä muuttajia on kolme + yksi. Kaksi aikuista ja lapsi sekä kissa. Aikuistuvia, usein kyläileviä, nuoria on neljä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ei ole totta - vastoinkäymisiä

Remontti on kulunut muutama päivä ja naapuri soittaa illalla, että palohälytin huutaa.  Palokunta oli kutsuttu, mutta peruttu. Savua ja palo...